הגדלת חזה

רשלנות רפואית בניתוח הגדלת חזה

ניתוחים פלסטיים קוסמטיים להגדלת חזה, תפסו תאוצה בעידן המודרני עד אשר הפכו לעניין של מה בכך. בעבר ניתוח זה בוצע במקרים חריגים וייחודיים, אך כיום רבות הנשים, אשר בוחרות לשדרג את עצמן אסטטית באמצעות הגדלת החזה. הפונות העיקריות לניתוחי הגדלת חזה מתחלקת לשני קבוצות גיליים קיצוניות:

  • נערות צעירות – לקראת תום גיל העשרה, הגוף הנשי מסיים את תהליך התפתחותו. על כן נערות רבות בגיל זה, אשר אינן מרוצות מגודלו הטבעי של החזה שלהן, מבקשות להגדילו באמצעות הוספת שתלי סיליקון בגדלים שונים, בכדי להגשים את רצונם לחזה פרופורציונאלי לגופם.
  • נשים בגיל מתקדם – נשים רבות, אשר עברו תהליכים רבים בחייהן, כלידה והנקה, בוחרות להעניק לעצמן מתנה פלסטית בדמות ניתוח הגדלת חזה. תהליך זה מתרחש בדרך כלל, עקב משבר גיל העמידה, ומתבטא ברצון להחזיר את הנעורים באמצעות, שדרוג אסטטי של החזה.

רשלנות רפואית בניתוח הגדלת חזה

ראו מאמרים נוספים בנושא: ניתוחי אף | קיצור קיבה

סוגי התביעות המוגשות

שכיחותם של ניתוחים כירורגיים פלסטיים, אינם מבטיחים כי ניתוח מסוג זה, חפים מסכנות בריאותיות. על כן מוטלת אחריות רבה על המנתח הפלסטי בהצגת כלל הסכנות הכרוכות במהלך הניתוח. כמו כן, מכיוון שמדובר בניתוח אשר נעשה בשל שדרוג אסטטי ולא בשל הכרח רפואי, חלה חובה מוגברת על הסכמה מדעת. משמע על המטופל לקבל את כלל הידע הדרוש, בכדי להחליט אם הוא מוכן לבצע ניתוח זה. יחד עם זאת הסיכונים המרכזיים בניתוח הגדלה חזה הינם:

  • התקשות השד – גורם זה הינו השכיח ביותר בניתוחים להגדלת חזה, וסיבתו אינה יודעה במלואה. הערכות רפואיות גורסות, כי בשל הניתוח נוצר שינוי הורמונאלי בגוף, אשר מקשיח את חוזקו של החזה. על כן מוטלת האחריות על הגורם המטפל, להציג סיכון זה, לפני הסכמתה של המטופל לניתוח הפלסטי.
  • התעבות קופסית – גורמת לעיוות השד ולחוסר פרופורציה. הטיפול בגורם זה נעשה על ידי עיסוי אשר נועד לשחרר את הקופסית, אך במקרים חמורים ישנו צורך לבצע ניתוח נוסף, בכדי לקבל את התוצאה הרצויה.

ייעוץ על ידי עורך דין מקצועי

בית המשפט אינו מקבל כל תוצאות אסטטיות בלתי מספקות, כעילה לתביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הגדלת חזה. על כן לפני שמבוצעות כל פניה כנגד הרופא הפלסטי המטפל, יש לפנות לעורך דין המומחה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך דין בעל ניסיון יוכל להעריך האם קיימת עילה להגשת כתב תביעה. כמו כן בכדי להגיש את התביעה זקוק התובע לחוות דעת רפואית מרופא פלסטי מומחה. קבלת חוות הדעת איננה פשוטה, כיוון שלעיתים קיים קשר שתיקה בין הרופאים הפלסטיים. על כן יש להיעזר בעורך דין, אשר עובד אל מול מומחה פלסטי באופן אישי. לכן השלב הראשוני, בתהליך הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הינו פנייה לעורך דין בעל ניסיון בתחום.

דוגמא לרשלנות רפואית בניתוח הגדלת חזה

כאמור, ישנם סכנות אשר עלולות להתרחש במהלך ניתוח להרמת חזה. אך בחלק מן המקרים סכנות אלו היו נמענות, בעזרת שיקול דעת סביר של המנתח הפלסטי. לדוגמא, אישה אשר ביקשה להגדיל את שדייה פעם נוספת, בעזרת שתלי סיליקון גדולים יותר. המנתח הפלסטי הסכים לבצע זאת, מבלי לציין כי סיכויי הצלחה של הניתוח אינם גבוהים בשל גודל השתלים. התוצאה הראתה כי שדייה של המטופלת הפכו לאי סימטריים בצורה קיצונית, ונגרם לה נזק אסטטי חמור. בית המשפט קבע כי מקרה זה נחשב כרשלנות רפואית, הן בשל חוסר בהסכמה מדעת, והן כיוון ש"הרופא הסביר" לא היה מבצע ניתוח זה.

לסיכום

ניתוח הגדלת חזה, הפך לדרך משמעותית לביטוי עצמי אסטטי. נשים רבות, מעניקות לעצמן ביטחון עצמי והרגשת עוצמה באמצעות שדורג החזה שלהן. אך במקרה בו נגרם נזק אסטטי לחזה, עקב טיפול רשלני מצד המנתח, יש לפנות מיידת לעורך דין המתמחה בתחום הרשלנות הרפואית. עורך דין בעל ניסיון יעריך באופן האופטימאלי, האם קיימת עילה להגשת כתב תביעה בגין רשלנות רפואית בניתוח הגדלת חזה.

[ois skin="skin2"]

משרדנו ישמחו לסייע לכם בכל עת ובכל שעה.