ניתוח קיסרי

רשלנות רפואית בלידה - ניתוח קיסרירשלנות רפואית בלידה – ניתוח קיסרי

לידה רגילה קרויה גם לידת נרתיק שבה היולדת לוקחת חלק פעיל בלידה באמצעות דחיפת התינוק החוצה עם כל ציר שהיא מקבלת, עם זאת לעיתים קרובות בשל סיבות רפואיות שונות כמו מבנה צר או מצוקה של העובר מחליטים לבצע ניתוח קיסרי שכיום מהווה דרך כמעט אופציונלית ללידה הרגילה משום התכיפות שבו הוא נעשה ומיומנות הצוות הרפואי בביצועו.

קיימת חשיבות רבה למועד עריכת הניתוח הקיסרי שכן כל עיכוב בביצועו עשוי להוביל לתוצאות הרות אסון שבעקבותיהן נוצרת רשלנות רפואית בלידה והתינוק נולד עם מומים שיכולים היו להימנע לו היולדת הייתה מקבלת טיפול רפואי בזמן והצוות הרפואי מוכן לקראת ביצוע הניתוח הקיסרי ולא מתעכב ולו רגע אחד מיותר.

דבר נוסף שעשוי להוביל לכדי רשלנות רפואית בלידה בעת ניתוח קיסרי הוא ביצוע האינטובציה בעת במהלך ההרדמה לצורך הספקת חמצן שכן במקרה בו היולדת לא מקבלת חמצן בזמן הרי שזה עשוי להשפיע באופן מידי על העובר ולהביאו לכדי מצוקה נשימתית קיצונית אשר תוצאותיה הן לרוב לידתו של תינוק עם מומים חמורים.

מה קורה אם בית המשפט קובע כי לא הייתה רשלנות רפואית בלידה?

במקרה שבו היולדת הורדמה בהרדמה לשם ביצוע ניתוח קיסרי ובמהלכו נזקקה להספקת חמצן באמצעות אינטובציה שלא צלחה אלא רק בניסיון השביעי והובילה לכך שהאם הייתה ללא חמצן במשך כשלושים דקות למרות התוצאות הקשות של לידת תינוק עם שיתוק מוחין שסבל מיד עם סיום הלידה מדופק לא תקין קבע בית המשפט בערכאה הראשונה כי לא הייתה רשלנות רפואית בלידה וכי השיתוק היה יכול להיות גם מסיבות רפואיות אחרות.

באם בית המשפט קובע כי לא הייתה רשלנות רפואית בלידה הרי נתונה בידי התובעים האפשרות לערער על פסק הדין באמצעות עורך דין מומחה בתחום ובעל ניסיון וכך במקרה זה התובעת החליטה לערער על החלטת בית המשפט המחוזי לבית משפט העליון אשר דן בנסיבות התרחשות המקרה ואם ניתן לקשור בין הטיפול הרשלני של הצוות הרפואי לעובדה כי התינוק נולד עם שיתוק מוחין.

בית המשפט העליון מצא כי קיים קשר סיבתי בין ביצוע האינטובציה מספר רב של פעמים ללא הצלחה לבין הנזק הגופני שנגרם לתינוק שנולד כן הניסיונות הכושלים של הצוות הרפואי להחדרת צינור החמצן עיכבו את הספקת החמצן וזה מה שהוביל לכך שהתינוק סובל משיתוק מוחין דבר אשר משפיע על כל תפקודו באופן קשה עד בלתי אפשרי.

מדוע בית המשפט המחוזי לא ראה בהתנהלות הצוות הרפואי רשלנות?

המענה לשאלה זו מעט מורכב שכן יש לבחון את כל הנסיבות והראיות כמו גם הטענות שהביאו הצדדים בפני בית המשפט ואשר תרמו בסופו של דבר לקבלת ההחלטה כי לא הייתה רשלנות רפואית עם זאת ניתן להצביע על כך כי בית המשפט בחן את הקושי בביצוע אינטובציה באופן עקרוני והתופעה כי לא מצליחים להכניס את הצינור פנימה יכולה לקרות גם למרדים המנוסה ביותר.

מקרה זה מוכיח עד כמה תהליך תביעה בגין רשלנות רפואית עשוי להיות מורכב וליפול ולקום בגין פרט אחד ואף פרשנות של התנהלות הצוות הרפואי האם הייתה בגדר הנדרש והסביר או שמא היה צורך למנוע את התדרדרות המצב ולקבל החלטה אשר תוביל למניעת הרשלנות הרפואית ולסיום ההליך בלידה תקינה.

על עורך דין המטפל בתביעה כזו דגש מיוחד לתיעוד הרפואי במהלך כל הטיפול שחייב להיות מדויק לגמרי אחרת ניהול רישום רשלני יהיה לרעת הצוות הרפואי בביסוס טענותיו.

[ois skin="skin2"]

משרדנו ישמחו לסייע לכם בכל עת ובכל שעה.