אבחון סרטן

רשלנות רפואית באבחון סרטןרשלנות רפואית באבחון סרטן

כידוע, שכיחותה של מחלת הסרטן על מופעיה השונים גדלה באופן ניכר בעשורים האחרונים, לצד ההתקדמות בשיטות האבחון והטיפול. תהליכי האבחון אינם כה פשוטים ועשויים להמשך לאורך חודשים, כאשר התמהמהות ושגיאות המבצעות בהם עשויות להוביל להחמרה של המצב הרפואי, לפגיעה באפשרותו של המטופל להחלים ואף למוות. מכאן שבשנים האחרונות הוגשו תביעות רבות בגין רשלנות רפואית באבחון סרטן על ידי חולים שנפגעו, כשלרוב מדובר במקרים בהם התלונן המטופל על מגוון תסמינים שאמורים היו להוביל את הרופא לחשוד בגידול סרטני, אך בשל התייחסות בלתי מספקת הדבר לא קרה, ולכן התאחר האבחון ונגרם נזק קשה לחולה.

תביעות בגין רשלנות באבחון סרטן                                          

בתהליך האבחון של מחלת הסרטן נוטלים חלק מספר גורמים רפואיים, וביניהם רופא המשפחה, מבצעי בדיקות ההמשך וכן מומחים בתחום, אשר כל אחד מהם עלול לגרום לאבחון מוטעה או לעיכוב באבחון בשל רשלנות. במידה והחליט המטופל לתבוע בגין רשלנות רפואית באבחון, יהיה עליו להוכיח כי אכן התרחשה הפרה של חובת הזהירות כלפיו וכי קיים קשר סיבתי בין הפרה זו ובין הנזק שנגרם לו. בנוסף, יהיה עליו לבסס את טענותיו בנוגע למידת הנזק ולהיווצרותו. ניתן להוכיח קשר בין התהליך הרפואי הלקוי ובין הנזק שנגרם במידה ואכן הוצגו תסמינים ותלונות מצד המטופל, אשר אמורים היו לעורר חשד לגבי גידול סרטני, אך הדבר לא קרה. מבין התביעות השכיחות בתחום ניתן לציין תביעות בגין אי הפנייה של מטופל המשתייך לקבוצת סיכון לבדיקות מתאימות, התרשלות באבחון של גידול כממאיר, וחוסר אבחון של המחלה עצמה על אף הסימנים.

פנייה לעורך דין מומחה  

המערכת הרפואית בכלל ובתי החולים בפרט אינם נוטים להודות בטעויות ובעיכובים שנעשו במהלך האבחון, ומערימים קשיים על תהליך גיבוש התביעה. לכן מומלץ לפנות אל עורך דין מומחה בתחום הרשלנות הרפואית, אשר ייעזר באנשי מקצוע המתמחים באיסוף תיעוד רפואי ממוסדות. כאשר תפנו לעורך הדין תוזמנו תחילה לפגישת ייעוץ בה תתבקשו לתאר את פרטי המקרה, דבר שיאפשר את איסוף המסמכים הרלבנטיים. המסמכים יועברו לרופא מומחה שיעריך האם אכן התרחשה רשלנות כלשהי בתהליך האבחון, ובמידה שכן יכין חוות דעת רלבנטית לצרכי התביעה. בשלב הבא יכין עורך הדין את כתב התביעה ויגיש אותו בשמכם לבית המשפט, ולבסוף ינהל את תביעתכם במשפט או בהסכם הפשרה.

דוגמאות למקרים של רשלנות רפואית באבחון סרטן

כאמור, עיכובים או שגיאות בתהליכי האבחון של מחלת הסרטן עלולים להוביל להתדרדרות במצבו הבריאות של החולה, לפגיעה קשה בגופו ואף למוות. לדוגמא, אישה בשנות הארבעים לחייה חשה בגוש שהופיע בשדה ופנתה לרופא המשפחה, אולם האחרון נטה להתעלם מתלונותיה ולבסוף קבע שמדובר בגוש שנוצר בזמן ההנקה. רק לאחר זמן רב התגלה כי מדובר בגידול סרטני ונערך ניתוח להסרתו, אך התהליך נעשה מאוחר מדי והגרורות שהתפשטו אל ראשה הביאו למותה. דוגמא נוספת היא פנייה לצילום אולטרא-סאונד אשר תוצאותיו הובילו לפענוח שגוי כפגיעה ויראלית בלבד, ומכאן לטיפול בלתי נכון ולהמשך התדרדרות מצבו של המטופל.

לסיכום

רשלנות רפואית באבחון מחלת הסרטן נובעת לרוב מהתייחסות לקויה לתסמינים שבגינה הרופא איננו מפנה את המטופל לבדיקות המשך, וכמו כן מאבחון שגוי של הגידול כבלתי ממאיר או לא סרטני. יש לדעת כי קיימות הנחיות ברורות לגבי דרכי האבחון הנדרשות, המחייבות את כל המוסדות הרפואיים בישראל, לכן במידה ואיש המקצוע סטה מן ההנחיות הרשומות או שטעה בפענוח התוצאות, דבר שהוביל למתן טיפול שגוי או לנזקים קשים יותר, מתקיים החשד לרשלנות רפואית. מכיוון שמדובר לרוב בתביעות מורכבות כנגד גופים גדולים, העשויות להסתכם בסכומי פיצויים גדולים ביותר, מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת שיכין וינהל עבורכם את התיק בבית המשפט ומול הנתבעים.

[ois skin="skin2"]

משרדנו ישמחו לסייע לכם בכל עת ובכל שעה.