רשלנות באבחון

רשלנות רפואית באבחוןרשלנות רפואית באבחון – האם גם אתם נתקלתם במקרה כזה?

מקורן של תביעות רבות בגין רשלנות רפואית הוא באבחון לקוי של המטופל. יש לדעת כי לאבחון הראשוני חשיבות עליונה מכיוון שהוא קובע את המשך תהליך הטיפול, ולכן אבחון שהינו מקצועי ונכון כולל תשאול מקיף, בדיקות פיזיות רלוונטיות,  ובדיקות מעבדה והדמיה המתאימות לסימפטומים מהם סובל המטופל. מאידך, אבחון בלתי מקצועי עלול להוביל למחלה או לבעיה רפואית שאיננה מאובחנת בזמן, ותוצאותיה עשויות להיות בלתי הפיכות ואף קטלניות.

תביעות המוגשות בגין רשלנות רפואית באבחון

בתביעה רפואית בגין רשלנות באבחון נדרש להוכיח כי למטופל נגרם נזק שהינו בעל קשר סיבתי להתרשלות זו. קיימים מספר גורמים המוכרים כרשלנות רפואית באבחון:

  • חוסר ביצוע אבחון ושחרור המטופל לביתו ללא המשך בדיקות.
  • מסקנות לקויות של הרופא המטפל בעקבות תשאול המטופל, אשר פספסו את הבעיה העיקרית או סיפקו פתרון חלקי ולקוי.
  • אבחנה ראשונית חסרה או מוטעית המובילה לאבחונים לקויים נוספים על ידי רופא מומחה.
  • ויתור על ביצוע בדיקות מקיפות במטופל עקב שיקולים מנהלתיים וכלכליים של המוסד הרפואי.

ראוי לציין שבמקרים בהם האבחון הראשוני של הרופא היה לקוי, אך הטיפול עצמו היה נכון ובזמן, אין עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית באבחון, וזאת מכיוון שבתיקים אלו ישנה חשיבות רבה למידת הנזק שנגרם למטופל. התביעות עצמן מבוצעות לרוב מול המוסד שבו הרופא מועסק כדוגמת קופת חולים, בית חולים או משרד הבריאות, ולא באופן אישי נגד הרופא.

הכוונה של עורך דין מומחה בתחום רשלנות רפואית באבחון

במידה ועולה החשד שתהליך אבחון מחלתכם היה לוקה בחסר, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מקצועי המתמחה בתחום. כבר בפגישה הראשונה יכול עורך הדין להעריך אם קיימת עילה לתביעה, ובמידה ואכן קיימת יאסוף עורך הדין ויאתר עבורכם את כל המסמכים הרפואיים הנחוצים. אתם אמנם רשאים על פי חוק להוציא מסמכים אלו בעצמכם מן המוסדות הרפואיים, אולם במקרים רבים יערימו בפניכם קשיים על מנת לעכב ולהכשיל את תביעתכם. עורך דין מומחה בתביעות רפואיות נעזר באנשי מקצוע המכירים את החוק ויודעים כיצד לחלץ את התיקים הרפואיים בשלמותם ובמהירות מהמוסדות הציבוריים. את המסמכים הנ"ל מעביר עורך הדין מעביר לרופא המתמחה בבעיות הספציפיות של תובע, אשר יעביר בתורו חוות דעת רפואית משפטית המעריכה את קיומה של רשלנות רפואית באבחון. כשבידכם נתונים אלו תוכלו לבחור לגשת לתביעה, או במידה והוגשה הצעת פשרה מחברת הביטוח להסכים לקבלה.

דוגמאות למקרים  של  רשלנות רפואית באבחון

רשלנות רפואית באבחון עשויה לגרום לנזק רב ואף למוות. לדוגמא, במקרה של תובע שסבל והתלונן במשך שנים בפני רופאי קופת החולים על כאבי ראש, סחרחורות, חולשה כללית, כאבי גב והיחלשות השמיעה באחת מאוזניו, לא ביצע הרופא המטפל אבחון ראשוני ופטרו עם מרשם למשכך כאבים. בהמשך אובחן המטופל כלוקה בסינוסיטיס אך למעשה סבל מגידול בראשו, אשר בשל העיכוב בגילויו היה גדול בעת הסרתו וגרם לנזקים בלתי הפיכים. דוגמא נוספת היא אבחון לקוי בזיהוי בעיות לב, העלול לגרום לתוצאות קטלניות ובלתי הפיכות.

לסיכום

מוסדות הרפואה בארץ פועלים על פי הנחיות ברורות הרשומות בפרוטוקולים ובספרי הרפואה, והמפרטות את דרכי אבחון הנדרשות עבור כל מצב קליני. במידה והרופא המטפל לא פעל על פי הנחיות אלו או טעה בפענוח תוצאות האבחון, דבר אשר הוביל למתן טיפול רפואי שאינו הולם את המחלה ואף להחמרתה, קיים חשד סביר שמדובר ברשלנות רפואית באבחון. מומלץ להיעזר בשרותי עורך דין המתמחה בתחום והמכיר את כללי ההתנהלות הנדרשים בחוק, על מנת לוודא האם ישנה עילה לתביעתכם.

[ois skin="skin2"]

משרדנו ישמחו לסייע לכם בכל עת ובכל שעה.